4 december 2021

Wat te doen bij een storing op Netflix

2 min read

Na een lange dag is het altijd fijn om op de bank te kunnen ploffen om een serie op Netflix te kijken. Het is dan natuurlijk ontzettend vervelend als er een storing lijkt te zijn op Netflix of als Netflix om een andere reden niet naar behoren werkt. Ondanks dat Netflix een miljoenenbedrijf is, kan een Netflix storing helaas nog altijd voorkomen. Wat kun je nu het beste doen als je te maken hebt met een storing? Is het eigenlijk wel echt een storing, of is er ets anders aan de hand? 

Check de internetverbinding

Netflix werkt enkel wanneer je beschikt over een goede internetverbinding. Dit geldt natuurlijk niet als je de afleveringen of film op je smartphone hebt gedownload. Heb je dat echter niet gedaan en werkt Netflix niet naar behoren? Controleer dan eerst of het apparaat wel met de WiFi verbonden is. Is dit het geval, en doet Netflix het nog steeds niet? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand met je internetverbinding. Kijk of de modem aanstaat en goed aangesloten is. Als het probleem dan nog niet opgelost is, dan kun je de modem resetten. 

Lukt het nu nog niet om Netflix op te starten? Dan kan het zijn dat er een storing plaatsvindt bij jouw internetprovider. Via storingsite.nl ben je snel op de hoogte of dit het geval is. Is er geen storing? Op de site staan eveneens enkele tips die je kunt proberen om het internet weer aan de praat te krijgen. Heb je echt alles geprobeerd en lukt het nog altijd niet, dan is er wellicht een probleem met jouw modem. De helpdesk van jouw internetprovider kan je dan verder helpen!

Andere mogelijke oorzaken

Als jouw internet naar behoren werkt, kan het helaas nog altijd gebeuren dat je problemen met Netflix ervaart. Check of je wel via de goede gebruiker films probeert te kijken. Het ‘Kids’ account heeft namelijk een filter voor films en series die niet voor kinderen geschikt zijn. Dit kan de reden zijn waarom je de film die je zoekt, niet kunt vinden. Als Netflix vast loopt tijdens het opstarten of het kijken van een film, kun je altijd proberen om Netflix of de televisie opnieuw op te starten. Vaak is het probleem op deze manier snel opgelost. 

Inschakelen van de helpdesk

Werkt Netflix na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds niet naar behoren, check dan of er een storing bij Netflix is via storingsite.nl. Als er een storing is, dan zijn de medewerkers van Netflix waarschijnlijk al hard aan de slag om dit probleem op te lossen. Wordt er geen storing vermeld? Dan is het wellicht tijd om de hulp van Netflix zelf in te schakelen. Via de Helpcenter van Netflix kun je jouw probleem aan een medewerker voorleggen door middel van een livechat. Zo wordt jouw probleem snel de wereld uit geholpen!