4 december 2021

Is het verstandig om zelf je game pc samen te stellen?

2 min read

Computers zijn niet moeilijk verkrijgbaar. Loop de BCC of Media Markt binnen en je ziet rijen dik met laptops en desktops in tal van prijsklassen, maten en specificaties. Aan keuze geen gebrek zou je dan denken. Toch is voor veel mensen niets minder waar. 

De pc’s die je in de BCC of Media Markt kan kopen zijn natuurlijk al vooraf samengestelde pc’s. Heb jij vrij specifieke eisen dan kan het natuurlijk voorkomen dat jouw eisen niet overeenkomen met wat de Media Markt aanbiedt. Een goede optie is dan ook om je PC zelf samen te stellen. Bijvoorbeeld een Game PC zelf samenstellen wordt al veel gedaan door gamers. 

Bij het samenstellen van een Game PC heb je zelf de controle over welke desktop en welke specificaties je wil gebruiken. Zo kun je dus je pc geheel naar eigen wensen inrichten. Ideaal zou je denken, maar dat ligt er nogal aan wat je zelf kan. 

Met ervaring

Heb je ervaring met computer, weet je waar je het over hebt  en ben je ook nog eens een beetje technisch, dan is het samenstellen van een game pc in principe prima zelf te doen. Het gaat er bij uitstek om dat je weet welke onderdelen goed bij elkaar passen en hoe je deze aansluit. Ook is het natuurlijk belangrijk te realiseren dat je geen garantie hebt op de computer. Gaat er dus iets mis, dan ben je zelf verantwoordelijk en moet je je probleem zelf oplossen. Met enige ervaring is dit te doen, maar heb je een gebrek aan kennis dan worden je problemen al snel groter dan je plezier. 

Zonder ervaring

Heb je geen ervaring met computers of het samenstellen daarvan, dan raden we af om zelf je computer te maken. Wij raden aan dat je gebruik maakt van een site zoals Computer Bestel. Hier kun je toch zelf je computer samenstellen, maar met goed advies en garantie. Gaat er dan wat mis, dan kun je altijd op iemand terugvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *