4 december 2021

Hoe bespaar je geld in tijden van Corona?

2 min read

Door het corona virus hebben veel mensen het probleem dat er minder geld binnen komt. Ook is dit een goede tijd om je spaarplan weer op te pakken en geld te sparen, we kunnen immers niks meer uitgeven in cafe’s en restaurants. Daarom lees je in deze blog tips om in de huidige periode geld te besparen!

Breng alles in kaart

Je kunt pas weten waarop je kunt besparen, als je weet waar je geld heen gaat. Daarom is het goed om al je inkomsten en uitgaves op een rij te zetten. Zo kun je eenvoudig zien waar je het meeste geld aan uitgeeft en waar er kansen liggen om te besparen.

Bespaar op je maandelijkse abonnementen

Wist je dat het gemiddelde huishouden in Nederland bijna 15 abonnementen heeft lopen? Dit kan uiteenlopen van tijdschriften, maaltijdboxen, maar bijvoorbeeld ook de loterij. Zet dit eens allemaal op een rijtje en beslis wat écht noodzakelijk is, en wat je kunt opzeggen. Ook kun je kijken waar je kunt besparen, door bijvoorbeeld eens goed de provider van je tv en internet te vergelijken. Vaak valt hier een hele hoop te besparen, dus het is zeker de moeite waard!

Verkoop je oude spullen

We hebben allemaal wel een zolder of kelder die volstaat met spullen waar we niet naar omkijken. Dit is een periode waarin je genoeg tijd hebt om dit eens allemaal op Marktplaats of Ebay te zetten. Maak goede foto’s van je producten, en zet ze voor een leuk prijsje op een tweedehands site. Je kunt ook kleding die je niet meer draagt eenvoudig verkopen via sites zoals Vinted, United Wardrobe of ook via Marktplaats. Ook hier geldt: goede foto’s zijn het meest belangrijk!

Bespaar op je boodschappen

Tenslotte is het ook goed om eens kritisch naar je vaste uitgaven te kijken. Hoe veel geef jij wekelijks bijvoorbeeld uit aan boodschappen? Hier valt er altijd te besparen. Kies de goedkoopste supermarkt, maak een lijstje en sla het liefst eten in voor een hele week om impuls aankopen te voorkomen. Zorg er ook voor dat je nooit boodschappen gaat doen met een lege maag, dan koop je onnodig veel omdat je op dat moment trek hebt. En kijk ook eens wat verder naar beneden in de schappen, hier staan de B-merken die vaak een stuk goedkoper zijn. De kwaliteit is vaak hetzelfde dus dit is zeker de moeite waard om uit te proberen!