20 januari 2022

De voor en nadelen van het aanschaffen van een tweedehands ps4

2 min read

De playstation is een van de populairste spelcomputers onder zowel jeugdigen als volwassenen, met name de ps4. Maar wist je dat je een ps4 tweedehands ook kan aanschaffen, bijvoorbeeld via marktplaats of via gecertificeerde webshops zoals Goo Playstation 4? Voordat je dit doet, is het wel verstandig om de voordelen en de nadelen van een tweedehands spelcomputer op een rijtje te zetten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Spaar kosten

Een van de voordelen van het aanschaffen van een tweedehands ps4 is dat een ps4 tweedehands financieel voordeliger is. Gloednieuw kost een ps4 namelijk vaak tussen de driehonderd en vierhonderd euro, terwijl je ze tweedehands al vanaf honderdnegenenzestig euro kunt krijgen. Hier bespaar je veel geld op, wat vooral fijn is als je nog niet zeker bent hoeveel jij of je kinderen of de persoon voor wie je hem dan ook koopt de ps4 gaat gebruiken.

Verborgen gebreken

Een nadeel is echter dat je niet zeker weet wat er van te voren met de ps4 gebeurd is. Wie weet zijn er allerlei verborgen gebreken en beschadigingen waar je van te voren niet op hebt gerekend. Uiteindelijk krijg je dan misschien juist geen waar voor je geld. Het geluk van Goo Playstation 4 is dat ze daar gecertificeerd zijn om refurbished ps4’s te verkopen, zodat je zeker weet dat de kwaliteit gecontroleerd is. Bovendien zijn er vaak wel wat gebruikssporen, wat het esthetisch minder aantrekkelijk maakt.  Ook is vaak het instructieboekje kwijt, wat een nadeel kan zijn als je geen enkele ervaring hebt met playstations of andere spelcomputers. Natuurlijk kan je proberen dit op te zoeken op internet, maar het is toch onhandig. Tot slot is het ook ietwat nadelig dat als je een ps4 tweedehands koopt, je de controllers niet erbij krijgt, maar zelf los erbij moet kopen om een volledige set te hebben. Dan wordt het toch weer wat duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *