De ultieme Game PC

Als je een fanatiek gamer bent, dan moet je een goede game pc hebben. Een sterke processor, snelle videokaart en ergonomische hardware maken jou gaming experience onvergetelijk. Maar hoe ziet de ultiem game pc eruit? 

De nieuwste generatie

Gamen is en blijft big business. Jaarlijks komen er ook steeds meer gamers bij mede doordat games ook steeds vetter worden. De ultieme game pc moet de nieuwste generatie hardware componenten bezitten om zo andere gamers voor te blijven want ook je tegenstanders zitten niet stil en zijn constant bezig met het vernieuwen van hun game pc. Afhankelijk van je budget, kun je heel ver gaan met het optimaliseren van jouw game pc. Dit kan zelfs tot in de duizenden euro’s oplopen, wees je dus bewust van de bijkomende kosten wanneer je een game pc samen gaat stellen. Een Game PC samenstellen is niet eenvoudig. Er zijn oneindig veel opties om jouw game pc om te bouwen tot de ultieme game pc. 

Assembleren

Mocht je zelf een game pc gaan bouwen dan is het handig om enige kennis van computers te hebben. Het is namelijk niet eenvoudig om een game pc met juiste aansluitingen te assembleren zonder enige kennis. Mocht je al een eerder een game pc in elkaar hebben gezet lees dan goed de verpakkingen en handleidingen van je gekochte hardware. Hier staat veel informatie in over hoe je de hardware wel en niet kunt gebruiken. Heb je nou helemaal geen kennis van computers maar wil je wel graag een super sterke game pc? Laat hem dan in elkaar zetten door een gespecialiseerd bedrijf. De kennis en kunde is daar in huis en zij kunnen je ook adviseren over hetgeen wat je nodig hebt voor jouw wensen. 

Hoe sneller hoe beter?

Men is vaak geneigd dat wanneer je de snelste en duurste processor koopt dit gelijk ook het beste is. Dit is niet altijd het geval. Een hele tijd hebben we het moeten doen met i3 en i5 processoren. De volgende generatie was de i7 processor wat nu bijna de standaard is. Over het algemeen wordt standaard een i5 processor gebruikt. Men denkt vaak dat de i7 core vele malen sneller is dan de i5 maar dit is afhankelijk van andere componenten zoals koeling en de software die gebruikt wordt. Is de software niet gebouwd op een i7 core processor? Dan heb je ook weinig aan de extra rekenkracht die niet benut wordt. Hedendaags is er zelfs een i9 processor, de allernieuwste generatie. Ook hier geldt hetzelfde. Vele denken met een i9 processor als snelste uit de bus te komen maar als de andere componenten niet goed samenwerken met deze processor, dan heb je niks aan de extra rekenkracht. Naast de dure aanschafprijs van zo’n processor gaat het gebruik van zo’n processor gepaard met meer stroomverbruik. Dit zal je ook merken in de portemonnee. Laat je daarom goed adviseren bij de aanschaf of het samenstellen van een game pc.

Gerelateerd bericht