4 december 2021

De basis van poker

2 min read

Al sinds vele jaren is poker bekend in Nederland. Niet alleen het fysieke poker spel is populair, maar ook online poker gaat een steeds grotere rol spelen. Als je niet bekend bent met poker kan het toch wat lastig overkomen, want het is een spel dat veel verschillende varianten en regels kent. Mocht je je dus eens aan het spel gaan wagen, is het belangrijk dat je in ieder geval bekend bent met de basisregels van het spel. Hier lees je meer over die regels en ook over termen die bekend zijn in de pokerwereld.

Verschillende soorten poker

Veel mensen hebben toch een bepaald beeld bij poker, maar dit hoeft niet per se kloppend te zijn. Poker kan namelijk heel onschuldig gespeeld worden tussen een groep vrienden. In Nederland wordt poker gezien als kansspel en hoeft geen negatief stigma met zich mee te dragen. Je kunt voor een spelletje poker terecht in het casino maar zoals hierboven ook al benoemd werd, wordt poker ook steeds vaker online aangeboden. Op dit moment is het in Nederland alleen toegestaan om online poker te spelen zonder geld. Maar er zijn wel mogelijkheden tot het spelen van online poker met echt geld, maar hier moet je natuurlijk wel mee oppassen.

Online poker

Het poker online kent heel veel verschillende mogelijkheden, want er zijn heel veel pokerrooms waar je terecht kunt voor online poker. Door de vele keuze kan het ook wat lastiger zijn om te bepalen bij welke pokerroom jij je wilt aansluiten om mee te spelen. Je kunt je van tevoren misschien inlezen in een paar pokerrooms die je aanspreken om uiteindelijk beter een keuze te kunnen maken. Probeer het zeker te houden bij het online pokeren zonder geld, want zoals hierboven al staat is online poker met geld verboden in Nederland. Als je dit toch gaat doen is het namelijk strafbaar. 

Termen uit de pokerwereld

Als je mee gaat doen aan een pokerspel zullen er termen voorbij komen waarvan je misschien geen idee hebt wat het betekent, denk bijvoorbeeld aan poker hands. Dit is een van de belangrijkste termen tijdens het uitleggen van het pokerspel. Poker kent verschillende kaartcombinaties die gemaakt kunnen worden en ook deze combinaties komen weer voor bij verschillende varianten van poker. Weet dus van tevoren goed welke variant je aan het spelen bent en welke kaartcombinaties daarbij belangrijk zijn. Deze kaartcombinaties worden ook wel poker hands genoemd. Er wordt dus niks anders mee bedoeld dan de beste vijf kaarten combinaties die je bij poker kunt krijgen. Ook deze poker hands kennen weer allerlei verschillende benamingen die je tijdens het spelen van het spel uiteindelijk wel zult begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *